Trainers


Karin Willems

Hoi iedereen. Ik ben Karin Willems. Sinds 1987 geef ik met veel plezier les bij Frisia. Ik geef les aan diverse leeftijdsgroepen en op verschillende niveaus; van kleuter tot volwassene en van recreatief tot (super)selectie. Eigenlijk vind ik alle groepen erg leuk om te doen! De volwassenen die totaal uitgeteld zijn na de zoveelste buikspieroefening, de meisjes die dan eindelijk een koprol op de balk durven te maken, de jongens die bijvoorbeeld in de touwen enorm uitgedaagd worden, de turnjongens (momenteel maar liefst 25) waarmee we zelfs landelijk naar buiten treden.

Van jongs af aan wilde ik al gymjuf worden. Kinderen en jeugd dusdanig begeleiden en uitdagen dat ze over hun eigen grenzen heengaan, dat is wat mij drijft en waar ik enorm blij van word.

Naast mijn werk bij Frisia heb ik een eigen sportbedrijf van waaruit ik veel projecten op scholen en bedrijven opzet en waar ik ook wekelijks vaste sportlessen verzorg. Verder ben ik getrouwd, heb 2 kinderen en woon ik in Beetsterzwaag.


Malissa Post


Annelies Horenberg-Van der Werff

Mijn naam is Annelies Horenberg-Van der Werff. Sinds 2010 ben ik bij Frisia werkzaam als trainer voor de oudere leeftijdsgroepen variërend van ongeveer 50 tot circa 85 jaar. Deze groepen bestaan uit 2 damesgroepen en 2 gemengde groepen, waarvan één (gemengde) les in Drachten wordt gegeven. De lessen duren 1 uur, bestaande uit bewegen op muziek, conditie- en techniekoefeningen, lenigmakende en spierversterkende oefeningen op de mat en een (bal)spel. De deelnemers zijn gemotiveerd om te werken aan hun algemene conditie. Bewegen is erg belangrijk voor de kwaliteit van leven. Het heeft o.a. een gunstige werking op:

  • hart- en longfunctie;
  • spieren en gewrichten (denk hierbij ook aan de soepelheid van bewegen waardoor je bijvoorbeeld minder gauw komt te vallen);
  • sterkte van je botten;
  • spijsvertering;
  • hersenen;
  • hoeveelheid energie die je hebt;
  • het humeur (door het vrijkomen van endorfinen, oftewel de gelukshormonen);
  • diverse aandoeningen zoals Diabetes en verschillende longaandoeningen;

Ik vind het belangrijk dat iedereen fanatiek bezig is tijdens de lessen, zonder zich te forceren. Dat het ook nog eens ontzettend gezellig is, is mooi meegenomen.